Voordelen van een auto leasen

Ben jij van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan ben je vast aan het denken over hoe je de auto gaat financieren. De beste manier is namelijk om het met je spaargeld te doen, maar niet iedereen heeft hiervoor het geld. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je een auto kunt kopen, maar soms is het helemaal niet handig om een auto te kopen. Als je een auto koopt, moet je ook veel kosten betalen. Zo moet je maandelijks de autoverzekering betalen, maar ook de belasting van de auto. Dit is natuurlijk logisch, maar tegenwoordig kun je ook gewoon kiezen voor auto leasen. Het leasen van een auto is heel erg fijn voor mensen die niet veel problemen willen hebben met een auto. Bij het leasen van een auto zit je vast aan een vast maandbedrag over een periode van 24, 48, 60 maanden. Wat zijn de voordelen van een auto leasen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Alle lasten in een bedrag

Het voordeel van een auto leasen, is dat alle kosten van een auto onder 1 bedrag zitten. Je betaald namelijk een vast bedrag per maand, maar dit is voor de autoverzekering en de belasting. Toch zitten er nog meer kosten aan verbonden en je hoeft bijvoorbeeld ook niet te betalen voor het onderhoud. Bij private lease is de auto namelijk van de lease maatschappij en moeten zij alles regelen. Voor mensen die geen problemen willen hebben, is leasen vaak een goede oplossing. Er zitten nog veel meer voordelen aan verbonden als je besluit om een auto zakelijk te leasen. Zakelijk leasen kan namelijk heel erg voordelig zijn, als je natuurlijk een onderneming hebt. Je kunt de BTW er namelijk van af trekken en dit zorgt voor een lager maandbedrag.

Vergelijken

Als jij een auto wilt leasen, is het belangrijk om goed op het internet te kijken. Je wilt namelijk een goede deal hebben en dit betekent dat je moet vergelijken. Zet verschillende auto’s tegenover elkaar en kijk goed naar de leasedeal die wordt aangeboden. Sommige deals zijn namelijk een stuk duurder dan andere en dat kan vervelend zijn. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de aantal kilometers die je per jaar mag rijden. Vaak kun je een leasedeal zelf aanpassen en kun je het zo duur mogelijk maken.