Van dienstverleningsdocument naar praatplaat

05-03-2014
Waardering
Van dienstverleningsdocument naar praatplaat

Veel financieel adviseurs hebben moeite om klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van hun dienstverlening. Daarom heeft Fred de Jong in samenwerking met Getting The Picture een visuele versie van het standaard dienstverleningsdocument ontwikkeld.

Door deze ‘praatplaat’ kunnen adviseurs hun klanten beeldend laten zien waaruit hun dienstverlening bestaat, welke kosten daarmee gepaard gaan en in hoeverre het advies onafhankelijk is. “Voorheen nodigde het niet altijd uit om het met de klant hierover te hebben. Deze praatplaat helpt bij het expliciet maken van de toegevoegde waarde van de adviseur”, legt Fred uit.

Lastig te vergelijken
Op dit moment is namelijk sterk de vraag in hoeverre consumenten het DVD daadwerkelijk lezen. Voor veel consumenten is het lastig om de verschillen tussen typen financieel adviseurs duidelijk te krijgen. Met name het onderscheid tussen onafhankelijk advies en gebonden advies is niet altijd helder. Daarom is ter aanvulling op het standaard DVD een ‘praatplaat’ ontwikkeld.

Visualiseren is de toekomst
Gekozen is om de DVD voor een hypotheekvraag te visualiseren, waarmee wordt ingespeeld op de verwachte opleving in de hypotheekmarkt. We gaan ook kijken hoe we de overige dienstverleningsdocumenten kunnen visualiseren. We zullen niet stoppen bij het DVD. Andere (complexe) vraagstukken die in de markt spelen zijn natuurlijk ook geschikt om visueel in kaart te brengen.

Personaliseren per advieskantoor
De DVD-Praatplaat is een gezamenlijk initiatief van Getting the Picture en Adviesbureau Fred de Jong en is nu gratis via www.gettingthepicture.nl/financieel-advies/ te downloaden. Je ziet dan een standaard uitgewerkte versie.  “Het is ook mogelijk om op aanvraag deze praatplaat aan de huisstijl van de adviseur aan te passen en te personaliseren”, vertelt Fred de Jong.

Over Fred de Jong

Fred de Jong (1971) is zelfstandig onderzoeker/adviseur op het gebied van financiële markten. Hij is gespecialiseerd in de intermediaire bedrijfstak

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.