Onderzoek naar ondernemerschap

Onderzoek naar ondernemerschap

In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (innovatie instituut INSCOPE - Research for Innovation) doet Avéro Achmea onderzoek naar ondernemerschap onder adviseurs en zakelijke klanten. Goed ondernemerschap leidt tot grotere advieswaarde. Met dit onderzoek willen we adviseurs ondersteunen en inspireren die waarde te vergroten. Concreet biedt het zowel adviseurs als zakelijke klanten van adviseurs mooie handvatten voor het optimaliseren van hun ondernemerschap.

Wat maakt het interessant?
Er wordt gekeken hoe adviseurs scoren op een groot aantal variabelen zoals vakmanschap, cultuur, concurrentiekracht, innovaties. Totaal krijgt de adviseur inzicht in zijn score op 17 variabelen. Zakelijke klanten (MKB+) beantwoorden deels vragen over financieel adviseurs en krijgen daarnaast inzicht in 11 variabelen van hun eigen ondernemerschap.

"Deelnemers aan het onderzoek krijgen na afloop een handzame managementrapportage", zegt Marktonderzoeker Christiaan Buitenhuis. "Zij zien hoe ze zelf presteren, hoe de financiële branche presteert en hoe zakelijke klanten vinden dat adviseurs presteren. Dat biedt volop aanknopingspunten voor adviseurs en klanten om het gesprek met elkaar aan te gaan. Voor beide groepen deelnemers biedt het nieuwe inzichten om meer waarde voor klanten toe te voegen en de dienstverlening te verbeteren."

Doe mee aan het onderzoek!
Uw deelname is waardevol om een zo goed mogelijk beeld te kunnen schetsen, goede conclusies te trekken en u concrete handvatten te bieden. Op 3 december ontvingen adviseurs een digitale uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Vanaf 10 december ontvangen de zakelijke klanten van adviseurs een uitnodiging.

Heeft u de uitnodiging niet ontvangen, of bent u hem kwijt en wilt u wel graag deelnemen? Dat kan, als u zelf ondernemer of manager bent van een advieskantoor. Stuur dan uw naam en e-mail adres naar het onderzoeksteam van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dan krijgt u een uitnodiging en ontvangt u een managementrapportage die u meer inzichten geven in uw persoonlijke scores.

Geef uw zakelijke klanten ook waardevol inzicht
U kunt uw zakelijke klanten (ondernemers MKB+) ook een waardevol inzicht geven in hun eigen ondernemerschap. Hoe gaan zij daar mee om? Bijvoorbeeld op gebied van risicobereidheid, pro-activiteit en innovatie. Na het invullen van de vragenlijst krijgen ook zij direct te zien hoe zij scoren, op 11 variabelen. U kunt hen laten deelnemen door ze te wijzen op dit bericht of het bericht te kopiëren en per e-mail persoonlijk aan uw relaties te verzenden.

Uw zakelijke (MKB+) relaties kunnen deelnemen aan het onderzoek via deze vragenlijst.

Onderzoeksboek met resultaten
Na afloop van het onderzoek maken we samen met Professor dr. Henk Volberda van de Erasmus Universiteit Rotterdam een boek. Hierin presenteren we de resultaten, verbanden en conclusies. Aangekleed met concrete tips, handvatten en inspirerende verhalen van ondernemers die succesvol zijn. Dit boek presenteren we op ons ‘Waarde van advies Symposium’  op 11 maart 2014. De invulling van het symposium zal dan ook over ondernemerschap gaan.

Met het onderzoek en symposium proberen wij adviseurs op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Zodat zij in staat zijn hun waarde te vergroten voor hun klanten en daarmee duurzaam succesvol kunnen zijn. Met deelname van u en uw zakelijke klanten maken we dit samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam mogelijk.

Wilt u meer weten over dit project of het onderzoek? Neem dan contact op met Kevin Heij van de Erasmus Universiteit Rotterdam of met Leonie Haas van Avéro Achmea.

 

Dit onderzoek is gesloten. U vindt de resultaten van dit onderzoek na 11 maart op deze website terug.

Over Leonie Haas

Merk & corporate communicatie specialist bij Avéro Achmea. Verder interesse in fotografie, Afrika, (neuro)marketing en lekker eten. Ik hou van waarde toevoegen, creatief zijn, ben nieuwsgierig, een doorzetter en enthousiast!

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.