Financieel adviseurs over hun leiderschap | De juiste mensen in dienst hebben

07-12-2016
Waardering
Financieel adviseurs over hun leiderschap | De juiste mensen in dienst hebben

Bas de Voogd: “ Ik wist dat we succes konden hebben. Als we de juiste mensen maar om ons heen verzamelden.”


Ruimte geven en verantwoordelijkheden delen met medewerkers is natuurlijk niet mogelijk als je niet de juiste mensen in dienst hebt. De mentaliteit wordt door de geïnterviewden minstens zo belangrijk gevonden als de juiste papieren. Leiders die we spraken, kijken dan ook bewust naar de teamsamenstelling. En zoeken mensen die complementair zijn aan elkaar. Ze zorgen er ook voor dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen door goed werkgeverschap te bieden. Want je wil die goede mensen natuurlijk niet kwijt als je ze eenmaal aan boord hebt.


Hieronder twee mooie voorbeelden van leiders die veel aandacht besteden aan het team dat ze samenstellen.

René Slump: “Ik baal ervan als een klant belt om te vragen waar zijn spullen blijven. Het heeft iets te maken met ‘dienstbaarheid’. Dat moet in je karakter zitten en doet er bij ons ongekend veel toe. Net zoveel als ‘de juiste papieren hebben’.” Hij investeert dan ook graag in zijn mensen. En laat elke medewerker standaard een DISC-traject doorlopen (methode voor meer inzicht in persoonlijkheid en gedrag van personen en team - red.). “Zo komen we erachter wat voor soort persoonlijkheden we in huis hebben of halen: belangrijk voor de onderlinge samenwerking, de sfeer en daarmee ook voor de beleving die klanten ervaren.”

Arjen Vrolijk: “Ik ontdekte dat het bouwen aan een team mij erg ligt. Zonder daar managementmodellen bij te gebruiken. Of psychologische tests om profielen uit te destilleren. Bij mij draait het vooral om intuïtie. Om ‘aanvoelen’ met wie je te maken hebt. Zo streef ik naar het aan boord halen van verschillende karakters. Als je die met elkaar laat samenwerken, halen ze het beste in elkaar naar boven. Dat maakt een team sterk.”


Gerard Kemkers: “Wil je winnen? Dan zul je een inspirerend en motiverend team moeten hebben. Ook toppers dienen te investeren in dat team. Door mensen om je heen sterker te maken, creëer je een voedingsbodem waarin je ook jezelf sterker kunt maken.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.