‘Brandpreventie, ook dat doen we samen’

05-09-2013
Waardering
‘Brandpreventie, ook dat doen we samen’

Brand voorkomen behoedt ondernemers voor heel veel schade of zelfs faillissement. Maar veel ondernemers weten niet welke risico’s ze lopen. Aan verzekeringsadviseurs de taak om de regie te nemen en ondernemers te adviseren over het voorkomen van brand. Ondersteuning is er. Via ons, maar ook via een nieuw initiatief van het Verbond van Verzekeraars en MKB-Nederland.

“We juichen die samenwerking van het Verbond van Verzekeraars en MKB-Nederland toe”, vertelt Alex Kammeraat, senior marktmanager Schadeverzekeringen van Avéro Achmea. “Zij lanceerden een online checklist voor brandstichting waarmee ondernemers snel hun kwetsbare punten in kaart kunnen brengen.”

Preventie en verzekering
Dat is volgens Alex broodnodig, “want de totale schade door brand is op jaarbasis meer dan € 100 miljoen. De kans dat ondernemers na een brand failliet gaan is aanzienlijk. En brandstichting is hierbij een veel voorkomende oorzaak. Kennen ondernemers hun belangrijkste risico’s, dan is de stap naar preventie en verzekering van risico’s vaak snel genomen.”

Concrete adviezen van een adviseur
Volgens Kammeraat is het aan de verzekeringsadviseur om daarin de leidende rol op zich te nemen. “De waarde van advies is hierin erg concreet. Samen met de ondernemer kijk je welke risico’s hij loopt, welke maatregelen hij kan nemen om bijvoorbeeld brandstichting te voorkomen en wie die maatregelen moet gaan uitvoeren. Tot slot is de adviseur, met al zijn kennis en ervaring, de juiste persoon om de ondernemer ook de weg te wijzen in welke risico’s hij zelf kan dragen, welke maatregelen er genomen kunnen worden om risico’s te voorkomen en welke verzekeringen er nodig zijn om risico’s over te dragen naar de verzekeraar. Verzekeringen voor het betalen en regelen van de schade aan gebouwen, inventaris en goederen. Maar ook voor het kunnen dragen van de kosten op het moment dat de bedrijfsvoering stilvalt. Dit kan via een bedrijfsschadeverzekering.”

'samen kunnen we meer dan je denkt'

Ondersteuning voor de adviseur
Adviseurs hoeven daarbij niet opnieuw het wiel uit te vinden. “Die kennis is beschikbaar. Tal van experts hebben hun waarde bewezen. Zowel in preventieadviezen als op het gebied van schadeverzekeringen. Wij stellen die kennis en ondersteuning uit Achmea graag beschikbaar aan adviseurs.” Voorbeelden van onze diensten waarop adviseurs een beroep kunnen doen:

  • Preventiecoaches, die helpen bij de risico-inventarisatie (waarbij de online checklist kan dienen als basis)
  • Een netwerk van bedrijven die weten hoe maatregelen effectief kunnen worden doorgevoerd. Een overzicht van geselecteerde partners vindt u via onze preventiekaarten.
  • Een binnendienst die als vraagbaak dient, ook met diverse handige online middelen om adviseurs inzicht te geven in het belang en de waarde van een bedrijfsschadeverzekering

Alex: “De adviseur bepaalt natuurlijk zelf waar hij in zijn dienstverlening ondersteund wil worden. En waar het ook om gaat, samen kunnen we veel meer dan je denkt.”

 

Over Alex Kammeraat

Marktmanager en specialist schadeverzekeringen. Wereldreiziger en zet zich in voor de medemens.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.