Zorgadvies voegt waarde toe

Zorgadvies voegt waarde toe

Goede zorg wordt steeds belangrijker. Zorg is voor veel consumenten een van de grootste uitgaven in het huishoudboekje. De complexiteit van de zorgmarkt neemt toe. Verzekeraars zijn selectiever in wat ze wel en niet vergoeden en in welk ziekenhuis de zorg plaats moet vinden. En voor veel klanten is het ingewikkeld om de diverse zorgverzekeringen te kunnen vergelijken. Een goed en persoonlijk advies over zorg wordt daarom steeds relevanter. Maar hoe werkt het in de praktijk, zodat zorgadvies ook echt 'uit kan' en de adviseur tegelijkertijd waarde weet toe te voegen naar de klant?

Goed advies vraagt om goede ondersteuning
Door het gebruik van een online afsluitmodule vervallen de werkzaamheden voor de adviseur rondom de aanvraag grotendeels. Dit biedt de adviseur de mogelijkheid om de werkzaamheden meer te verschuiven van bemiddelen naar adviseren. In het adviestraject kan een online zorgvergelijker bovendien veel ondersteuning bieden.

Online vergelijkingsmodule als adviesmodule
Een partij als Upiva speelt scherp in op de huidige ontwikkelingen met een onafhankelijke zorg vergelijkingsmodule voor alle in de markt aangeboden verzekeringen. Maurice Massaar, directeur van Upiva, ligt toe: "Door gebruik te maken van tools en de online mogelijkheden kunnen adviseurs meer toegevoegde waarde aan de klant bieden en tegelijkertijd de bedrijfsvoering heel efficiënt in richten. Dit kan door de vergelijkingsmodule te gebruiken als adviesmodule. Wel dient er een duidelijke adviesstrategie te zijn voor het gebruik daarvan. De module kan niet alleen online, maar ook bij telefonisch en face to face advies ingezet worden". Met een vergelijker als deze stelt een adviseur klanten perfect in staat een zorgvuldige keuze te kunnen maken, door zowel de premie, de vergoedingen en voorwaarden zorgvuldig af te wegen.

Een vergelijkingstool kan ook ingezet worden bij de advisering over een collectieve zorgverzekering naar een werkgever. Zo kan eenvoudig de meest passende zorgverzekeraar geselecteerd worden die met product en dienstverlening het beste aansluit bij het verzuimbeeld bij de werkgever. Wanneer binnen een bedrijf bijvoorbeeld veel fysiek werk verricht wordt en veel verzuim optreedt door rugklachten, kan hier heel gericht op geadviseerd worden door de zorgverzekeraar te selecteren met een goede dekking voor fysiotherapie en preventieve maatregelen.

Nog een vergelijkingssite
Een andere vergelijkingssite is www.ditiszorg.nl, een initiatief van het intermediair voor het intermediair. Op dit platform kunnen verzekeringsadviseurs zich aansluiten. Het biedt adviseurs een eigen zorgvergelijkingssite met eigen identiteit. Ook hier wordt het gemak van internet gecombineerd met een persoonlijke werkwijze.

Wat vindt de consument?
Door wie laten verzekerden zich adviseren? Zijn ze tevreden met hun huidige zorgverzekeraar of gaat men dit jaar switchen van aanbieder?
Dit straatinterview is gemaakt door AMtv-reporter in Eerbeek.

Over Piet Zee

is marktmanager Zorg bij Avéro Achmea. Zijn uitdaging is in de complexe zorgmarkt adviseurs optimaal te ondersteunen bij hun adviesrol.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

2 Reacties
  • asSigj5kxg | 27 april 2016 09:18
    http://buy-alli.top/ - where to buy alli pills http://buy-synthroid.xyz/ - synthroid http://buyelimite.faith/ - buy elimite online http://buymotilium.ru/ - motilium http://tadaciponline.top/ - tadacip online

  • Frank van Wijngaarden | 26 november 2012 20:05
    Geachte heer Zee, graag hebben wij op zeer korte termijn overleg omtrent ons initiatief studentencollectief.nl en de studenten app istuddy. 0162317964

Reageer ook op dit artikel

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.