Werkgevers lijken zich steeds meer te richten op het korte termijn voordeel van het UWV

06-07-2016
Waardering
Werkgevers lijken zich steeds meer te richten op het korte termijn voordeel van het UWV

Bij de vormgeving van het hybride stelsel werd verwacht dat de werkgever en zijn verzekeraar geprikkeld zouden worden tot optimale inzet op preventie en re-integratie.

Tot nu toe lijken werkgevers zich bij de keuze van een WGA-verzekering steeds meer te richten op het voordeel dat op kortere termijn bij het UWV behaald kan worden. De effectiviteit van re-integratieactiviteiten en activering van de publieke verzekeraar en private verzekeraars wegen zij niet of bijna niet mee bij hun keuze.

De manier waarop de WGA-lasten bij het UWV gefinancierd worden, is door dit wetsvoorstel aangepast. Deze aanpassing zorgt voor een verbetering in de verhouding tussen publieke uitvoerder en private verzekeraars. Hierdoor draagt het bij aan een evenwichtiger hybride stelsel. Op deze manier zal de focus meer op re-integratie van zieke en gedeeltelijk arbeidsgeschikte medewerkers gericht worden.

Kijk voor alle actuele informatie omtrent WIA- en Verzuimregelingen op onze website: http://wijzorgenvoorinkomen.nl/werkgevers

 

Stel een vraag tijdens de Avéro Achmea BeZaVa-chatsessie op 14 juli
Benieuwd naar tips voor uw klanten? En hoe u ze kunt begeleiden in de keuze tussen UWV en eigenrisicodragerschap met een private verzekering? Marjol Nikkels, Directeur CS Opleidingen BV en specialist sociale wetgeving, beantwoordt op donderdag 14 juli van 13.00 tot 14.00 uur al uw vragen op de LinkedIn pagina van Avéro Achmea. Volg Avéro Achmea op LinkedIn en discussieer mee.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.