Uitbesteden om terug te komen in je kracht als adviseur?

Uitbesteden om terug te komen in je kracht als adviseur?

Dagelijks spreek ik ondernemers die bezig zijn met complexe vraagstukken. Over optimale klantbediening, het beste uit personeel halen, verdienmodellen, structureel kosten verlagen... Relevante en belangrijke vragen. De vraag die mij vaak gesteld wordt is "hoe kom ik weer terug in mijn kracht als adviseur?".

Meer dan ooit ligt de focus op adviseren en niet op administreren. Maar dat laatste moet wel gebeuren. De vraag is: verzorg je de administratie zelf of ga je (een deel) uitbesteden?

Ook de zachte factoren (….) zijn belangrijke aandachtspunten.

Weloverwogen keuzes
Dit is een ingrijpende keuze, waarbij je niet over 1 nacht ijs gaat. Hoe maak je met voldoende zekerheid de beste keuze voor jouw kantoor? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar begin je? Hoe kies je een serviceprovider die bij jou en jouw kantoor past? Hierin spelen niet alleen prijsafspraken en samenwerkingsovereenkomsten een rol. Ook de zachte factoren, zoals een samenwerking op basis van vertrouwen, een vlekkeloze conversie en een sociaal plan, zijn belangrijke aandachtspunten.

Adviseurs voelen weerstand
Door gebrek aan kennis en inzicht over de marktmogelijkheden rondom uitbesteden, ontstaat weerstand als het over uitbesteden gaat. Adviseurs weten daardoor niet altijd welke positie ze moeten innemen en welke keuzes ze moet maken. De impact op de eigen organisatie is groot. Voor iedere consequentie moet een oplossing klaar staan. Een oplossing in het belang van alle betrokken partijen én zoveel mogelijk naar ieders tevredenheid.

Samen in gesprek gaan levert een maatwerkplan op
Door samen in gesprek te gaan met de ondernemer, komen we tot de beste keuze. En bij Voorzie doen we er alles aan om onze intermediairs goed te begeleiden bij dit traject. We gaan samen aan de slag om tot een maatwerkplan te komen. Dit maatwerkplan helpt de adviseur terug te komen in zijn kracht. Bij de ondernemers zie ik na zo'n traject weer een grote glimlach op het gezicht. We zien volop kansen met de onderneming. Het glas is weer halfvol zal ik maar zeggen…

Benieuwd of uitbesteden iets voor u is?
Tot nu toe zijn de ondernemers die ik spreek het eens met de stelling dat uitbesteden meer oplevert dan zelf doen. Als je het maar goed aanpakt. Binnen Voorzie hebben we een checklist ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt analyseren of uitbesteden kansrijk is of niet. Natuurlijk staan wij voor je klaar om in een persoonlijk gesprek de voors en tegens te bespreken. Zodat je tot weloverwogen keuzes komt, die passen bij jouw bedrijf.

Over Jonne Scholten

“Ik word geïnspireerd door echte ondernemers. En krijg een ontzettende kick van het leveren van een bijdrage aan het succes van een ondernemer door het bieden van nieuwe inzichten. Het behalen van een gezamenlijk resultaat is mijn doel. Dat motiveert me! Wanneer een ondernemer na een traject aangeeft hoe Voorzie hem of haar geholpen heeft, ben ik erg trots.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

1 Reactie
  • Ronald Blom | Avéro Achmea | 27 mei 2013 11:07
    Samen met Jonne Scholten van Voorzie heb ik als accountmanager van Avéro al meerdere waardevolle gesprekken met adviseurs over dit onderwerp gehad. Ook zo geven wij invulling aan de waarde van advies!

Reageer ook op dit artikel

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.