Samen meer grip op risico’s – de preventiecoach

Samen meer grip op risico’s – de preventiecoach

Ondernemers zijn over het algemeen onvoldoende bekend met de risico’s die zij lopen. Dit kan ertoe leiden dat bedrijven al bij een kleine tegenslag in de financiële problemen komen. Het voorkomen van schade om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, is dan ook van groot belang. Vandaar dat wij per 1 september zijn gestart met preventiecoaching voor u en uw zakelijke klanten.

Meer grip op risico’s met de preventiecoach

Het is van groot belang dat ondernemers de zakelijke risico’s beheersbaar weten te maken. Daar helpt u hem al bij, wat zorgt voor minder schade en meer bedrijfscontinuïteit. Wij hechten veel waarde aan het proactief ondersteunen van de klant bij goed risicomanagement. Daarom introduceren wij de preventiecoach.

Waarom u overal binnenkomt
Met een preventiecoach komt u goed binnen bij uw klant. U bent nu nog beter in staat de ondernemer te ondersteunen bij het inzichtelijk en beheersbaar maken van risico's. De voordelen zetten we voor u op een rij:

  • De preventiecoach geeft u toegang tot kennis en expertise over schaderisico’s binnen heel Achmea
  • U adviseert de ondernemer passend over het beperken en voorkomen van risico’s, zoals brand, inbraak, water, aanrijding, milieu et cetera.
  • U vervult uw leidende en adviserende rol ter bescherming van de klant bij de naleving van de verzekeringsovereenkomst
  • Uw klant is verzekerd van een helder verzekeringsproduct en krijgt intensieve begeleiding bij de uitvoering van de preventiemaatregelen
  • Door deze aanpak is er minder kans op schade.

Hoe werkt de preventiecoach in de praktijk?
Afhankelijk van de aard en omvang van het te verzekeren belang op de brandverzekering doen wij een risico-inspectie. Dit kan in het offertestadium zijn ter ondersteuning van uw advies, na het sluiten van de verzekering of op een herinspectie op de portefeuilles. Bij de inspectie stelt de preventiecoach een preventiescan op, waarin de afspraken over de noodzakelijke maatregelen worden vastgelegd. Vervolgens staat u als adviseur de klant bij, begeleidt en adviseert u hem over de uitvoering. Bij vragen kunt u rechtstreeks uw preventiecoach bellen. Wel zo makkelijk. De clausulering op de polis wordt beperkt, omdat de maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wat kan de preventiecoach voor u betekenen?
Wilt u meer weten over de preventiecoach, of benieuwd wat de preventiecoach voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij de Commerciële Binnendienst. Natuurlijk kunt u ook uw accountmanager vragen voor meer informatie.

Over Alex Kammeraat

Marktmanager en specialist schadeverzekeringen. Wereldreiziger en zet zich in voor de medemens.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.