Ben jij een haas?

Ben jij een haas?

Lang geleden zat ik in militaire dienst en moesten we elke week 5 kilometer hardlopen. Ik kreeg er zin in, dat hardlopen. Het moest, elke week. Dus dan kon je er maar beter plezier in hebben. Ik loop nog steeds en ik vind mezelf een loper of, als je wilt, een hardloper. Het lijkt wel of heel Nederland loopt. Als ik onderweg ben met de auto duiken overal felgekleurde jasjes op van lopers. Daar geniet ik van, dan wil ik ook graag lopen.

‘Hoe krijg ik mensen mee?’
Nu zit ik in de auto, onderweg naar een groot advieskantoor om voor het managementteam een leiderschapstraining te verzorgen. Van mijn eerste gesprek met de directeur herinner ik me nog dat hij mij de vraag stelde: ‘Hoe krijg ik mijn mensen mee?’

De haas als tempomaker
In de loopsport kennen we het fenomeen ‘haas’. Tijdens de marathon hebben de toplopers zo’n haas. Deze staat in dienst van een loper die een duidelijk doel heeft. Zonder haas geen glorie. De tempomaker die atleten op sleeptouw neemt kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van de race. Maar hoe werkt dat eigenlijk, dat hazen. Hoe krijgt hij zijn mensen mee?
 

Stabiele persoonlijkheid met overwicht
De haas moet een stabiele persoonlijkheid zijn, met leidinggevende capaciteiten. Hij moet overwicht hebben. Jonge, onervaren lopers komen daarom doorgaans niet in aanmerking; ze lopen als een 'jojo'.
 

Het functieprofiel van de haas
Wat doet een haas dan precies? Nou, dit:

  • De haas denkt voor de toppers en loopt constant;
  • De haas verdeelt zijn krachten goed, zodat de lopers zonder energieverspilling het eerste deel van de race doorkomen;
  • De haas pakt de drankjes aan bij verversingsposten en regelt dat iedere atleet wordt voorzien;
  • De haas moet weten uit welke hoek de wind waait en houdt de lopers zoveel mogelijk in de luwte;
  • De haas volgt de ideale lijn van het parcours;
  • De haas moet blindelings te vertrouwen zijn.


Ben jij een haas op de werkvloer?
Terug naar de werkvloer: in hoeverre ben jij de haas voor de mensen in jouw organisatie? Zijn ze betrokken bij jouw plan? Weet iedereen concreet wat de doelen zijn? En hoe zit het met vertrouwen?

Wees de haas. Als inspirerend voorbeeld laat jij zien dat jij voor bepaalde waarden staat om je kantoor verder te brengen. Op die manier haal je het beste in de ander naar boven en krijg jij je mensen mee.

Meer weten over hoe je de haas kunt zijn? Kijk hier voor meer informatie over onze Masterclass Leiderschap of meld je direct aan. Op 12 april 2016 sta ik in Papendal aan de start om je te begeleiden.


Arno Brons
managing consultant Voorzie

Over Arno Brons

“Ik heb Voorzie de afgelopen jaren zien ontwikkelen en daar ben ik trots op. We hebben vanaf het begin het verschil kunnen maken bij de ondernemer, maar waren ondertussen ook in staat om kritisch naar onszelf te kijken en mee te veranderen met de wens van de ondernemer. Nog steeds haal ik dagelijks veel voldoening uit het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij doormaken. Ieder traject, iedere ondernemer en iedere organisatie is anders, dat verveelt nooit.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.