Financieel adviseurs over hun leiderschap | Koers bepalen

07-12-2016
Waardering
Financieel adviseurs over hun leiderschap | Koers bepalen

Job Steenland: “ Mijn taak: me volledig toeleggen op de bedrijfsstrategie en hoe we succesvol kunnen blijven.”

Goed naar jezelf luisteren en trouw blijven aan je eigen waarden. Het is iets dat veel leiders koesteren in hun ondernemerschap. De ambitie is verschoven: het is niet meer ‘groeien in omvang en omzet’ maar ‘succesvol zijn met activiteiten die oprecht dicht bij je staan en die je vol overtuiging over de bühne kunt brengen’.


De geïnterviewden geloven dat je dan bouwt aan een stabiele basis voor de toekomst van je bedrijf. “We worden niet meer door of via verzekeraars beloond, dat maakt ons onafhankelijker van alle bewegingen in de markt”, zegt Robert van Twillert.

Bob Veldhuis: “Af en toe moet je ook je verlies nemen. Zo fuseerden we enkele jaren geleden met een makelaarskantoor en een hypotheekadviseur. Plots hadden we 70 medewerkers en 5 aandeelhouders, waaronder ikzelf. We groeiden. Fantastisch. Maar ik merkte dat ik mezelf verloor. Ik herkende mijn kantoor niet meer. Uiteindelijk heb ik mijn aandeelhouders gezegd: ‘dit werkt niet voor mij. Koop me maar uit.’ Dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde: de club draaide de fusie terug.”

Wie een duidelijke koers kiest en daarin standvastig blijft, heeft de wind mee. Volgens de geïnterviewde leiders leidt een heldere strategie tot succes op de langere termijn. Het kantoor Berends & Slump is daarvan een voorbeeld. Middenin de economische malaise van de afgelopen jaren wist dit bedrijf succesvol te zijn. Het geheim zit volgens René Slump in leiderschap dat bol staat van ‘kiezen’.

René Slump: “Bewuste keuzes zijn onder meer de besluiten geweest om geen volmachten meer te doen of pensioenadvies te verzorgen. […] Ook overnames gebeuren bewust. Alleen als een kandidaat-kantoor iets toevoegt, steken we er energie in. Anders niet.”

 

Michiel Muller tipt om niet te strak vast te houden aan je koers. “Ik ben er [...] van overtuigd dat je als ondernemer niets in beton moet gieten. Flexibiliteit en een open houding brengen je verder. Althans, als je meer wil bereiken dan een 1% verbetering van je jaarresultaat.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.