Vertrouwen in financiële sector bereikt nieuw dieptepunt

25-10-2012
Waardering
Vertrouwen in financiële sector bereikt nieuw dieptepunt

Uit onderzoek van Independer blijkt dat het vertrouwen in de financiële sector een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Alle financiële segmenten doen het matig en bevinden zich nog steeds in een diep dal. Voor de financiële sector betekent dit dat er een uitdagende periode in aantocht is om vertrouwen te herstellen. 

Banken scoren met een 5,2 overall nog het hoogst op vertrouwen, maar verliezen veel ten opzichte van 2011 toen zij een 5,6 kregen. De banken worden gevolgd door de pensioenfondsen met een 5,1 tegenover 5,4 in 2011. Het vertrouwen in verzekeraars daalde naar 4,6 (5,0 in 2011) en de assurantietussenpersonen deden het nog net iets minder met een 4,4 (4,7 in 2011). Dit komt mede doordat 84% niet weet waar de precieze kosten van financieel advies uit bestaan.

De belangrijke issues in de financiële sector zijn nog altijd de 'bonussencultuur' en de 'complexiteit van producten'. Een ruime meerderheid (66%) van de respondenten maakt zich zorgen om de bonussencultuur. En maar liefst 87% is van mening dat financiële producten van banken en verzekeraars (te) complex zijn.

Wat moet het intermediaire kanaal doen om het vertrouwen van de klant terug te winnen?

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.