Maak werk van je passie!

Maak werk van je passie!

"Als je 'houden van' centraal stelt, zullen je bedrijfsresultaten verdubbelen". Met deze stelling opende Erik During gisteren zijn sessie op de Verzekeringsbranchedag. Centraal stond de vraag hoe je als ondernemer om kan gaan met de uitdagingen die op je af komen en hoe je waarde weet toe te voegen. Erik benaderde deze vraag vanuit de analogie van 'liefde voor' en 'houden van'. Deelnemers beseften zich dat niemand altijd rationeel handelt, maar juist veel vaker emotioneel en onbewust. Door daar zakelijk vaker bij stil te staan, zijn we in staat om succesvoller te handelen.

Erik daagde de aanwezige adviseurs uit om kritisch naar zichzelf te kijken: "Kunt u oprecht antwoorden dat u van uw vak houdt en dat u het mooiste beroep van de wereld hebt? Door terug te gaan naar de keuze die u ooit gemaakt heeft voor het adviesvak, komt u dichterbij wat u drijft en gelukkig maakt. Zijn dit nog dezelfde drijfveren of is dit veranderd?"

Laat los en heb vertrouwen
"Niemand komt tot een mooi inzicht door vast te houden aan oude gewoontes, maar juist door los te laten", zo stelde Erik. "Loslaten is een van de grootste angsten die we kennen, omdat we tijdelijk houvast verliezen. We weten niet wat we er voor terug krijgen. Wat ons hierbij kan helpen is omdenken. Omdenken is een denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden."

Geloof in de kracht van advies
"Wanneer je weet waar je passie ligt, kun je jezelf afvragen in hoeverre je door je omgeving in staat gesteld wordt om je dromen waar te maken en maximaal te kunnen presteren", vervolgde Erik. "Word je hierbij gestimuleerd of juist niet en wat kun je daaraan doen? In de praktijk heeft Erik zelf ervaren dat mensen beter presteren als ze de ruimte krijgen. "Mensen die goed in hun vel zitten en geprikkeld worden door positieve emoties, presteren stukken beter dan wanneer er negatieve prikkels op hen uitgeoefend worden", legde hij uit. "Wanneer in een samenwerking vertrouwen is en er goede resultaten geboekt worden, creëer je hiermee omgekeerd ook weer blije mensen. Dit heeft een wisselwerking op elkaar." Zelfstandig financieel adviseur Vincent Brouwer herkent zich in deze visie: "Door te geloven in de kracht van je advies en in de kracht van anderen, creëer je het vertrouwen dat je nodig hebt om succesvol te zijn."

Interessant?
Onlangs verscheen op AM een webblog van Erik over 'houden van', over anders kijken naar klanten, personeel en jezelf. Wat was ook al weer datgene waar u blij van wordt en u energie van krijgt?

Vul de happinessworksscan in om te zien of u ondersteund wordt in het beoefenen van uw passie.

Praat mee
Geeft adviseren u nog evenveel energie als toen u ooit begon? Wat trekt u zo aan in het vak? En kunt u dat gebruiken om de waarde van uw advies te vergroten? We zijn benieuwd!

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

1 Reactie
  • Vincent Brouwer | 28 november 2012 15:19
    Beste Erik, dit was dus een van je laatste optredens. Dank voor jouw input! Succes met je nieuwe Job... en voor je collegae binnen Avéro laten wij samen de mogelijkheden die in 2013 zich gaan voordoen oppakken en omzetten in een positief jaar voor ons allemaal in een goede gezondheid en met werkplezier. Dan gaat het zeker weer een goed jaar worden.

Reageer ook op dit artikel

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.