Advies op maat bij collectieve contracten

Advies op maat bij collectieve contracten

Wie zich in december heeft verdiept in het aanbod van zorgverzekeraars zal beamen: een goede zorgverzekering is als een maatpak. Wat voor de een de juiste keuze is, kan voor de ander een kat in de zak zijn. De beste optie is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie. Binnen een gezin kunnen de behoeften al mijlenver uiteen liggen. Des te lastiger is het voor werkgevers een collectief contract aan te bieden dat aansluit bij de wensen en eisen van al hun medewerkers en hun families. Een goed advies kan hier zeker van waarde zijn.

Een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering wordt als secundaire arbeidsvoorwaarde steeds belangrijker. De werkgever heeft met een goede regeling bovendien een middel in handen om de verzuimkosten te beheersen. Bij Royal Friesland Campina draait alles om de duurzame inzetbaarheid van de medewerker. Manager Compensation & Benefits/HR Services Jan Willem Menkveld licht toe: "Het is een gedeelde verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze mensen vitaal inzetbaar blijven voor waar we ze voor betalen. Dat begint met een plezierige werkomgeving. Dat vullen we aan met voorzieningen waar de werknemer indien nodig gebruik van kan maken. Een goede collectieve zorgverzekering hoort daar wat ons betreft ook bij."

Partner in gezondheidsbeleid
Maar hoe vind je als werkgever een maatpak dat iedereen past? "Een verzekering die past bij de organisatie biedt zaken die preventief of curatief kunnen werken", vervolgt Menkveld. "Wij waren vooral op zoek naar een zorgverzekeraar die meedenkt, die nieuwe producten ontwikkelt in woord en daad en die de beste arbeidsgerelateerde zorg biedt. Maar ook een partner in het uitvoeren van het gezondheidsbeleid om de organisatie vitaler te maken en te houden. Door te kiezen voor een geïntegreerde aanpak nemen we een substantiële daling van het verzuim waar. En in re-integratietrajecten realiseren we aantoonbaar meer successen en meer kwaliteit en service met minder geld."

"Naast de verzekeraar speelt onze verzekeringsadviseur Meijers een belangrijke rol", aldus Menkveld. "Samen met hen hebben we een vergelijkingstool ontwikkeld waarmee medewerkers een juiste keuze voor de zorgverzekering kunnen maken. Door ze duidelijk te informeren, zorg je ervoor dat men gebruikmaakt van de voorzieningen. Dat levert niet alleen gezondere medewerkers op, maar je krijgt er waardering voor terug. Het is in ons belang dat zoveel mogelijk medewerkers gebruik maken van de regeling. En hoe meer mensen meedoen, hoe zekerder het is dat ze de best passende zorg krijgen."

Gouden tip?
De kenmerken van een goed advies lijken goede stelregels bij collectieve zorgproducten. Luisteren en jezelf in de situatie van de klant verplaatsen, helpen bij het krijgen van een goed beeld van de ambities en drijfveren. En door niet te snel met oplossingen te komen, dwing je jezelf een complete diagnose te stellen. Wat zijn uw ervaringen met advies over collectieve contracten? Wat is uw gouden tip voor een waardevol advies?

Over Piet Zee

is marktmanager Zorg bij Avéro Achmea. Zijn uitdaging is in de complexe zorgmarkt adviseurs optimaal te ondersteunen bij hun adviesrol.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.