2016, een jaar vol kansen voor pensioenadviseurs

2016, een jaar vol kansen voor pensioenadviseurs

Als ik 2016 voor pensioenadviseurs in één woord moet samenvatten, doe ik dat met ‘kansen’. Vergrijzing, veranderende wetgeving, nieuwe aanbieders, een verschuiving van verantwoordelijkheid voor pensioen van overheid en werkgever naar werknemer – dit alles creëert een nieuwe markt. Een markt waarin adviseurs werknemers helpen bij het regelen van hun totale oudedagsvoorziening. Waarbij werknemers makkelijk inzicht hebben in waar ze nu en straks aan toe zijn. En weten hoe ze moeten omgaan met (onverwachte) levensgebeurtenissen. Dat kan alleen als zij de mogelijkheid hebben zelf maatregelen te nemen.

Werknemers hebben behoefte aan een totaaloverzicht van hun pensioensituatie in ál hun potjes en pijlers.

Pensioenadvies wordt daarom steeds belangrijker en adviseurs kunnen meer dan ooit hun meerwaarde bewijzen. Zo zien we dat adviesgesprekken steeds vaker terugkomen als arbeidsvoorwaarde. Werknemers hebben behoefte aan een totaaloverzicht van hun pensioensituatie in ál hun potjes en pijlers (een term die de meeste werknemers trouwens niets zegt, nóg een advieskans). Pensioen is niet meer het einde, maar het begin van een nieuwe levensfase, met individuele doelen en een groeiende adviesvraag. Adviseurs zullen zich daarin ontwikkelen. Dat vraagt aanpassingen of uitbreiding van hun bedrijfsmodel.

Consolidatieslag
We zien al een consolidatieslag in de adviesmarkt, om diensten te specialiseren en te professionaliseren. Bijkomend gevolg daarvan is dat er al heel anders over pensioenadviseurs wordt gesproken. En daar ben ik blij mee. Als aanbieder van pensioenoplossingen gaan we mee in die trend en zoeken we aansluiting bij het veranderende bedrijfsmodel van adviseurs. We willen adviseurs helpen om werknemers inzicht en overzicht te geven in hun totale oude dag. Dat betekent ook dat we moeten aansluiten op afspraken die adviseurs met hun klanten maken. Bij Centraal Beheer doen we dat met de oprichting van het Centraal Beheer APF waarin we een hele nieuwe invulling geven aan communicatie naar werknemers.

2016 wordt een mooi jaar, er ligt een belangrijke rol voor adviseurs en pensioenaanbieders om het pensioen dichterbij de werknemer te brengen.

Bron: InFinance november 2015

In december en januari organiseert Centraal Beheer 5 webinars over het Centraal Beheer APF:

  1. Op 9 december ‘Wat is een Algemeen Pensioenfonds?’

  2. Op 11 december ‘Alles over onze DB oplossing’

  3. Op 16 december ‘Alles over onze DC oplossing’

  4. Op 8 januari ‘De heldere ambitie van vermogensbeheer’

  5. Op 13 januari ‘Werknemerscommunicatie: zenden of dialoog?’

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Over Rob ter Mors

Directeur Pensioen

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.