100% adviseur, droom of werkelijkheid?

04-12-2012
Waardering
100% adviseur, droom of werkelijkheid?

Voorzie consultant Jonne Scholten maakte op de Verzekeringsbranchedag met een simpel voorbeeld inzichtelijk, dat een gemiddeld advieskantoor bijna 60% van de dag bezig is met administratie en nog geen 15% van de tijd met advies. Dat is een enorme eye-opener, juist omdat waardevol advies in het sterk veranderende financiële landschap het verschil maakt. Maar het is echter de realiteit dat adviseurs in de dagelijkse praktijk niet 100% adviseur zijn.

 

Grafiek 

Duurzame relatie als sleutel tot succes
Bovenstaande komt overeen met resultaten uit onderzoek van MetrixLab en GfK over de waarde van advies. Hieruit komt naar voren dat slechts 26% van de zakelijke klanten vindt dat zijn adviseur meerwaarde laat zien. De meerderheid van de intermediairs geeft daarnaast aan dat klanten steeds kritischer worden op de kwaliteit van advies. Genoeg redenen om hier meer focus op te leggen.

Meebewegen met de klant essentieel
Met het oog op de toekomst zijn er een aantal zaken waar je over na kunt denken. Hoe kan je meer uit je rol als adviseur halen? Hoe kan je het beste je meerwaarde laten zien? Het is van groot belang om helder voor ogen te hebben waar je met je onderneming naar toe wilt en hoe je je klanten wilt adviseren. Meebewegen met de veranderende wensen van de klant, goed relatiebeheer en het uitbesteden van administratieve taken zijn voorbeelden van veranderingen waarover je kunt nadenken.

Weloverwogen keuzes maken
Voor ondernemers die willen inspelen op een veranderende wereld heeft Avéro Achmea met Voorzie een resultaatgericht ondernemersprogramma ontwikkeld. Het helpt ondernemers te groeien en gedegen keuzes te maken. De droom om 100% adviseur te worden brengen we samen tot realiteit.

www.voorzie.nl

Over Jonne Scholten

“Ik word geïnspireerd door echte ondernemers. En krijg een ontzettende kick van het leveren van een bijdrage aan het succes van een ondernemer door het bieden van nieuwe inzichten. Het behalen van een gezamenlijk resultaat is mijn doel. Dat motiveert me! Wanneer een ondernemer na een traject aangeeft hoe Voorzie hem of haar geholpen heeft, ben ik erg trots.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.