Ontslag door reorganisatie na 20 jaar trouwe dienst

14-04-2014
Waardering
Ontslag door reorganisatie na 20 jaar trouwe dienst

Bob de Vries is 54 jaar en bijna 20 jaar in dienst bij een groot automatiseringsbedrijf. Door de crisis gaat het nu minder goed in de automatiseringsbranche. Door een reorganisatie worden Bob en 17 andere werknemers helaas ontslagen. Wat kan hij het beste doen?

De werkgever heeft in overleg met de Ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld.
Om de gevolgen van het ontslag te verzachten kan de werknemer met dit Sociaal Plan kiezen tussen:

  • een aanvullingsregeling op de WW,
  • een eenmalig bedrag ter hoogte van 0,7 keer de neutrale Kantonrechtersformule.Voor Bob komt dit laatste neer op € 70.000.

Werknemers krijgen een extra bonus aangeboden
Als ze de vaststellingsovereenkomst ondertekenen voordat de ontslagaanvraag bij het UWV wordt ingediend, krijgen ze € 1000. De werkgever wil zo een procedure bij het UWV voorkomen.

Bob vindt een passende vacature bij een andere vestiging.
Hij weet wel dat het niet goed gaat met het bedrijf. Toch wil Bob erg graag blijven bij dit bedrijf waar hij al zo lang werkt. Wat is nu de beste stap om te zetten?

Bob krijgt snel hulp van een jurist van Achmea Rechtsbijstand.
Nadat de jurist alle stukken heeft bestudeerd, bespreekt hij de zaak met Bob. Volgens de jurist zijn er meerdere mogelijkheden met een wisselende kans op succes:

  • Bob kan instemmen met de aangeboden regeling. Hij weet dan waar hij aan toe is en krijgt zelfs een bonus,
  • Bob kan de ontslagvergunningsprocedure afwachten en verweer bieden. Dit in de hoop dat het UWV geen toestemming voor ontslag verleent. De kans daarop is klein.

Volgens de jurist is de positie van Bob sterker door de vacature voor een soortgelijke baan bij het bedrijf. De jurist besluit in overleg met Bob om een tegenvoorstel aan zijn werkgever te doen. De jurist stelt een bedrag van € 100.000 voor als tegemoetkoming voor het ontslag. Hij gebruikt daarbij vooral het argument van de andere passende vacature.

De werkgever gaat niet akkoord en vraagt alsnog een ontslagvergunning aan voor Bob.
Door de jurist wordt flink verweer gevoerd in de procedure bij het UWV. Uiteindelijk weigert het UWV de gevraagde ontslagvergunning. De werkgever mag het dienstverband niet beëindigen want de andere functie is passend voor Bob.

Eind goed..
Bob werkt sinds kort op de andere vestiging. Hoewel het iets verder rijden is, is hij blij dat hij de baan heeft en niet verder hoeft te solliciteren. Hij is erg tevreden met het advies van de jurist en de uitkomst van zijn zaak.

Over Alex Kammeraat

Marktmanager en specialist schadeverzekeringen. Wereldreiziger en zet zich in voor de medemens.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.