‘Hoe noem jij jezelf?’

‘Hoe noem jij jezelf?’

Het vak van financieel adviseur verandert. Maar hoe zien adviseurs zichzelf? Durven ze zich bijvoorbeeld anders te noemen? Ja, zo blijkt uit een peiling die tijdens het Waarde van Advies-symposium op 11 maart 2014 werd gehouden. 

De meesten, 20,5%, noemen zichzelf nog ‘gewoon’ financieel adviseur. Maar opvallend is dat een bijna even groot deel(namelijk 18,1%) zich ‘consultant’ noemt. Ook opmerkelijk: 12,6% noemt zichzelf nog altijd ‘tussenpersoon’, een term die als ‘traditioneel’ wordt gezien en ‘niet echt passend’ bij de ontwikkelingen die de financiële branche en het vak momenteel doormaken.

Het onderzoek van Henk Volberda (Erasmus Universiteit Rotterdam) laat ondertussen zien dat diezelfde ontwikkelingen ertoe zullen leiden dat ‘de risicoadviseur’ de toekomst heeft. Maar de peiling op het symposium geeft aan, dat slechts 11% zich op dit moment zo noemt. Een nog kleinere groep, 9,4%, profileert zich als ‘onafhankelijk adviseur in de financiële sector’. De overige aanwezigen hanteren een verscheidenheid aan termen en naamgevingen.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

1 Reactie
  • arnoud wennekus | AOV-ZZP.nl | 15 april 2014 12:49
    Arbeidsongeschiktheidsverzekering Expert...Zelfstandig Ondernemers...

Reageer ook op dit artikel

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.