Vakmanschap ontstaat waar kennis en empathie samenkomen

Vakmanschap ontstaat waar kennis en empathie samenkomen

Adviseurs die zich onderscheiden, transformeren steeds vaker van ‘dienstverlener die toegevoegde waarde levert’ in ‘dienstverlener die waardevol is’ voor zijn klanten. Op het oog een klein verschil, maar met een grote impact op de bedrijfsvoering. Adviseurs die waardevol zijn, werken namelijk vanuit de overtuiging  dat hun vakmanschap zich niet beperkt tot kennis alleen.

De mooiste oplossingen ontstaan waar kennis wordt gecombineerd met ervaring en inlevingsvermogen. Vakmanschap heeft dan ook alles te maken met een afgewogen balans tussen ‘harde’ en ‘zachte’ kanten. Vanzelfsprekend zijn een goede opleiding en productkennis – de ‘harde’ kant – belangrijk bij het adviseren. Met kennis leveren ondernemers een onnoemelijke bijdrage aan innovatie. Hierin investeren bepaalt dan ook in grote mate de toekomst van Nederland. Maar die investeringen zijn van geen enkele waarde als ze niet aansluiten bij de belangen van klanten.  

Vertrouwen winnen
Daarom is de ‘zachte’ kant onmisbaar. Inlevingsvermogen, het tonen van leiderschap, heldere communicatie en openstaan voor co-creatie monden uit in de mooiste oplossingen voor klanten. Daarmee wint een adviseur aan vertrouwen en loyaliteit.

Adviseurs die voorheen vaak omzet-gedreven werkten en nu deze aanpak hanteren, zijn geëvolueerd tot onafhankelijke en klantgerichte adviseurs. Deze ‘evolutie’ heeft alles te maken met vakmanschap, dat in de razendsnel veranderende wereld cruciaal is.

Lef om te kiezen
Aan de basis van vakmanschap ligt lef. Wie het aandurft om te veranderen, te innoveren en te kiezen, scherpt niet alleen zijn vakmanschap aan maar legt ook een stevige basis voor duurzaam succes. En ja, het maken van keuzes is spannend. Maar het levert veel op: een loyale klant die zich bewust is van de waarde van een advies. Die wéét dat hij een adviseur achter zich heeft staan die zich met kennis van zaken inleeft in elke situatie. Dat is voor velen een geruststellende gedachte.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

1 Reactie
  • Raymond de Vries | Excellent Finance | 12 december 2014 14:15
    Mooi, duidelijk en herkenbaar.

Reageer ook op dit artikel

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.