Vakmanschap begint bij ‘elkaar inspireren’

28-08-2014
Waardering
Vakmanschap begint bij ‘elkaar inspireren’

Om het vakmanschap in een organisatie te vergroten, kun je medewerkers niet opdragen wat ze moeten doen. Het heeft meer effect om mensen te stimuleren, zelfs te verleiden, om te leren van elkaar. Een bedrijfscultuur of werkomgeving die ruimte biedt voor samenwerking, levert op het gebied van kennis en vakmanschap uiteindelijk de beste resultaten op.

Vakmanschap kent ‘harde’ en ‘zachte’ kanten. Natuurlijk zijn een goede opleiding en productkennis – de ‘harde’ kant – belangrijk. Maar juist de combinatie met de zachte kant – inlevingsvermogen, openstaan voor samenwerking (co-creatie) – leidt ertoe dat medewerkers persoonlijk en inhoudelijk uitgroeien tot echte vakmensen.

Leren van de klant

Samenwerken kan bijvoorbeeld betekenen dat je eens buiten de gebaande paden treedt. Wie de tijd neemt om een dagje met een klant de hei op te gaan, leert veel. Niet alleen over de klant maar ook van zijn klant. Zeker als het gezelschap naast directieleden of managers tevens bestaat medewerkers. Dat zijn zelf vakmensen in hun eigen discipline, met hun eigen specialisme. Zo leren adviseurs hun klanten tot in het diepst van de organisatie kennen.

Mensen die samenwerken, verleiden elkaar tot nieuwe ideeën en creatieve oplossingen voor diverse vraagstukken

Verleiden tot creativiteit

Door naar elkaar te luisteren en ideeën en kennis uit te wisselen, doen gesprekspartners inspiratie op. Mensen die samenwerken, verleiden elkaar tot nieuwe ideeën en creatieve oplossingen voor diverse vraagstukken. Ook komen er wellicht ‘hobbels’ aan het licht die zich tot op dat moment nog niet openbaarden. De gigantische massa aan kennis die gesprekspartners samen op tafel leggen, kunnen zomaar resulteren in effectieve oplossingen, die de bedrijfscontinuïteit bevorderen.

Ruimte voor ideeën

Samenwerking die het vakmanschap vergroot, is een samenwerking waarin deelnemers de ruimte hebben om ideeën te spuien.  Hoogleraar Joseph Kessels schreef het in 2001 al in zijn oratie: ‘je moet werk maken van een werkomgeving die de medewerkers verleidt en uitdaagt om zelf slimme oplossingen te vinden voor vraagstukken.’ Korter gezegd: puur vakmanschap begint bij ‘elkaar inspireren’ door samen te werken.

 

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.