Symposium: Michiel Muller onderstreept belang van ‘lef’

Symposium: Michiel Muller onderstreept belang van ‘lef’

Michiel Muller, bekend van innovatieve concepten als Tango, Route Mobiel en online supermarkt PicNic, onderstreepte op het symposium De Waarde van Advies IV, dat leiderschap alles te maken heeft met daadkracht en het accepteren van onzekerheden. “Dat hóórt bij innoveren. En innovatie is nodig om op lange termijn succesvol te zijn.”

Ook ‘je ogen en oren openhouden’ heeft te maken met leiderschap, gaf hij aan. “Soms liggen de kansen voor het oprapen, zonder allerlei complex gedoe. Zo zijn we ook met Routemobiel gestart: we maken gebruik van de diensten van Europ Assistance. Zij de techniek om auto’s weer op weg te helpen, wij de contacten met de klant. We hoefden er alleen maar een  0800-nummer voor te openen.”

Verkennen, uitproberen en beginnen
Met supermarkt PicNic is Mulller met zijn compagnons continu gespitst op vernieuwing en verbetering. Van het optimaliseren van het bestelproces (via een app) en een uitgekiende distributie (met naadloos afgestemde bezorgtijden) tot het grijpen van kansen om ín de stad tot aan de voordeur te bezorgen (met elektrische wagentjes). Het vraagt om ‘verkennen’, ‘uitproberen’ en eraan durven en willen beginnen. Het vereist goede mensen die zich verder willen ontwikkelen, eigen werk creëren en besluiten durven nemen.

‘Zeg een hele week geen ‘nee’’
Een adviseur uit de zaal vroeg zich af hoe deze aspecten in een bestaande situatie vruchten afwerpen “omdat heel veel advieskantoren al jaren bestaan”.  Volgens Michiel zit het geheim hem in het laten meedenken van jonge mensen. “Laat jonge honden, zoals stagiaires van universiteit of hogeschool, meedoen. Laat hen, maar ook je medewerkers, veel zelf oplossen. En kijk ook eens of je een hele week geen ‘nee’ kunt zeggen. Niets is onmogelijk. Laat los en durf risico te nemen. Dat móet om zakelijk te overleven.”

Michiel Muller ging met financieel adviseurs in gesprek over leiderschap tijdens het symposium De Waarde van Advies IV van Avéro Achmea op 25 mei 2016. Voor sfeerimpressies van die dag en artikelen van de overige sprekers, klik hier

Over Michiel Muller

Ondernemer, mede-oprichter van de online supermarkt Picnic en bekend van succesformules als Tango en Route Mobiel.

Michiel Muller was tafelgast bij onze Keukentafelsessie over Leiderschap op 16 februari 2016. 

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.