‘Persoonlijk preventieadvies geeft ruimte voor ondernemerssucces’

10-02-2014
Waardering
‘Persoonlijk preventieadvies geeft ruimte voor ondernemerssucces’

Het aanbieden van preventieve oplossingen die de bedrijfscontinuïteit van ondernemers bevordert, heeft de toekomst. Dat denkt 76% van de financieel adviseurs die meededen aan een onderzoek (januari 2014) van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar ondernemerschap.

De Erasmus Universiteit voerde onder leiding van professor Henk Volberda een onderzoek uit naar ondernemerschap onder adviseurs en zakelijke klanten. De eerste resultaten komen op dit moment binnen. Uit de resultaten blijkt dat adviseurs grote kansen zien in het bieden van zekerheid omtrent risicobeheersing. Hierbij  speelt ‘preventie’ een belangrijke rol. Het staaft de uitslag van de Marktmeter van oktober 2013, waarbij een grote meerderheid van de adviseurs toekomst ziet in ‘de adviseur als risicoadviseur’. 

Brede blik, verantwoord ondernemen
Van belang is daarbij de persoonlijke aanpak. Dat concludeerde Fred de Jong (adviseur financiële markten) vorig jaar al. Om grip te krijgen op zowel onderneming als risico’s zijn persoonlijke en op maat gemaakte adviezen onmisbaar, bleek uit zijn onderzoek. Klanten die samen met hun adviseur om de tafel zitten en de ondernemingsrisico’s in kaart brengen, blijken meer verantwoord te ondernemen. Dat vergt een brede blik, waarbij niet alleen wordt gekeken naar verzekerbare maar ook naar onverzekerbare risico’s. Als Avéro Achmea faciliteren we dit bijvoorbeeld ook met het risicomanagement programma de Ruimtemakers.

Vertrouwen bieden
Goed risicomanagement biedt ondernemers de ruimte om te ondernemen. Hier toont zich de waarde van advies, want risico’s beheersen door op maat gemaakte preventieoplossingen aan te dragen, geeft zakelijke klanten vertrouwen in hun financiële en commerciële toekomst.

Symposium
De rol van succesvol ondernemerschap wordt op 11 maart 2014, tijdens het Avéro Achmea symposium ‘De waarde van advies’, nader toegelicht. Het totaal aan resultaten van het onderzoek dat de Erasmus Universiteit verrichtte, wordt hier uitgebreid gedeeld.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.