In dialoog over samenwerking

27-06-2014
Waardering
In dialoog over samenwerking

Wat kenmerkt de ideale samenwerking tussen de adviseur en Avéro Achmea? Over deze vraag werd op 24 juni met 70 adviseurs op open wijze dialoog gevoerd tijdens het eerste seminar gericht op de zakelijke schademarkt.

Na de vertoning van een korte trailervideo over de nieuwe zakelijke schadepropositie ‘Samen meer voor elkaar’ heette dagvoorzitter Donatello Piras ongeveer 100 adviseurs welkom in de sfeervolle ambiance van de Fabrique in Maarssen.

Hoe ziet de ideale relatie er uit?
De deelnemers gingen uiteen in tafelsessies. Hiermee startte de dialoog en spraken adviseurs wensen uit voor de ideale samenwerking tussen hen en Achmea. Een van de belangrijkste uitkomsten is dat adviseurs een consistent en duurzaam partnerschap het meest waarderen.

het kennen van de business van de klant, is het allerbelangrijkst bij het geven van een goed advies

Katalysator in risicomanagement
Na de tafelsessies over de samenwerking ging Roland Huitink, director Real Estate Akzo Nobel en voormalig financieel adviseur, in op risicomanagement. Hij onderstreepte het belang van het hebben van gemeenschappelijke doelstellingen wanneer bedrijven risicomanagement implementeren om verrassingen achteraf te voorkomen. Daarbij gaf hij dat het kennen van de business van de klant, het allerbelangrijkst is bij het geven van een goed advies om risico’s te verminderen. De rol die een adviseur volgens hem het beste past, is de rol van katalysator in het proces.

Innovatieve, gebruiksvriendelijke concepten nemen een grote vlucht
Bob van Leeuwen, trendwatcher en strateeg bij Achmea, sloot de middag op inspirerende wijze af met trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de financiële dienstverlening. Denk aan het effect van social media op de reputatie van een bedrijf door bijvoorbeeld niet bereikbaar te zijn of niet transparant. Het is een mooie uitdaging hierover na te denken wat we hiervan voor de verzekeringsbranche kunnen leren.

Lees op de website samenmeervoorelkaar.nl een uitgebreid verslag van deze sessie.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.