Iedere vakman z’n eigen profiel - Deel I De specialist: diepgaande kennis

25-08-2015
Waardering
Iedere vakman z’n eigen profiel - Deel I  De specialist: diepgaande kennis

Bent u een specialist, professional, verbinder of pragmaticus … iedere financieel adviseur heeft een ander profiel. En elk profiel brengt een andere kracht of voorkeur naar voren. Wat is nu bijvoorbeeld kenmerkend voor de specialist? Dit is het eerste profiel in deze serie.

Duurzame ontwikkeling begint bij weten waar uw kwaliteiten liggen en wat uw ontwikkelpunten zijn. Het online zelfassessment Vakspiegel zorgt voor dat inzicht. Aan de hand van acht kenmerkende vakmanschapskwaliteiten definieert de Vakspiegel uw profiel.

Waarde voor uw klanten
Uw profiel maakt uw verschillende voorkeuren, pluspunten én aandachtspunten duidelijk. Hiermee kunt u uw ontwikkeling richting geven, uw competenties op niveau houden en nóg beter presteren. En dat zorgt ervoor dat u duurzaam succesvol kunt opereren, met echte waarde voor uw klanten.

Afspraak is afspraak
Een specialist heeft diepgaande kennis van verzekeringen en andere financiële producten. Deze kennis strekt zich uit van de verzekeringsmarkt tot de regelgeving rondom financiële producten. Ook een zeer accurate procedurele afhandeling is typisch voor de specialist. Het werk is voorspelbaar: afspraak is afspraak en protocollen staan niet ter discussie.

Actuele ontwikkelingen
De specialist met een proactieve focus op het kantoor is doorgaans zeer vaardig in het koppelen van actuele ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt aan het aanbod van het kantoor. Nieuwe regelgeving wordt gelijk verwerkt in de kantoorprocessen. Deze financieel adviseur kent ook de nieuwste verzekeringsproducten tot in detail.

Advies van hoge (technische) kwaliteit
De bijdrage aan het vakwerk van het kantoor aan klanten bestaat vooral uit de inbreng van specialistische en up-to-date kennis. Ook het nauwgezet toepassen van procedures hoort hierbij. De specialist onderscheidt zich door uitstekende organisatorische en administratieve vaardigheden. Het resultaat is een financieel advies van hoge (technische) kwaliteit, dat op betrouwbare wijze tot stand is gekomen.

Weten welk profiel u heeft als vakman? Maak het zelfassessment op www.vakspiegel.nl.


Lees ook de professional
Lees ook de verbinder
Lees ook de pragmaticus

Over Avéro Achmea Vakspiegel

De Vakspiegel is ontworpen door Erasmus Universiteit en Universiteit Twente, mogelijk gemaakt door Avéro Achmea. Heeft u vragen over vakmanschap en uw professionele ontwikkeling? Of wilt u weten hoe uw organisatie zich écht kan onderscheiden? De consultants van Voorzie helpen u graag verder.

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.