Advies op maat: één financieel vertrouwenspersoon

Advies op maat: één financieel vertrouwenspersoon

Financiële dienstverleners moeten zich minder richten op het verkopen van producten en meer richten op de individuele behoeftes van de klant. Dat vindt Ron Dukers, algemeen directeur van Dukers & Baelemans. Klanten hebben behoefte aan een vertrouwensband met één persoon.

Advies op maat
Op de website van Moneycounts, een magazine voor de accountant, ziet Ron Dukers een steeds grotere behoefte ontstaan aan ‘most trusted advisors’. Dat zijn adviseurs die breed inzetbaar zijn, niet alleen advies geven, maar ook met de klant sparren en hem helpen met het stellen van prioriteiten.

“Wij willen dat financiële dienstverleners inzien dat advies op maat beter werkt dan een vaste set producten die ook steeds meer op elkaar gaan lijken.”

Volwaardige sparringspartner
Klanten hebben geen behoefte om meerdere keren aan verschillende personen over hun situatie te spreken. Zij kiezen voor iemand die weet wat zij belangrijk vinden en die meedenkt over de risico’s die specifiek voor hen belangrijk zijn. Financiële dienstverleners moeten verder kijken dan de standaard oplossingen. Weg van de producten; die vindt de klant zelf wel. Wij willen adviseurs opleiden die er echt zijn voor de klant.

Over Ron Dukers

algemeen directeur Dukers en Baelemans

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.