Provisieverbod leidt tot beter pensioenadvies

25-10-2012
Waardering
Provisieverbod leidt tot beter pensioenadvies

Vanaf 1 januari 2013 mogen pensioenadviseurs geen provisie meer ontvangen. Dit moet bijdragen aan een onafhankelijk en daardoor persoonlijker en beter advies.

Gerwin van Olst, Pensioenadviseur bij Laurion Adviesgroep is het daarmee eens. "Ik vind het absoluut een verbetering. Adviseurs kunnen onafhankelijker werken, want het maakt voor mij als adviseur niet uit wie de pensioenuitvoerder wordt. Ik kan mijn kennis gebruiken om de beste regelingen voor werkgevers te selecteren. Dat komt de kwaliteit van het advies absoluut ten goede." Na de advieswerkzaamheden wordt bekeken wie het beheer van het pensioen op zich neemt. Op deze manier is de werkgever dus ook niet langer gebonden aan de adviseur voor de duur van het contract.

Werkgever Erwin van den Bosch, CFO van ict-dienstverlener QNH geeft eveneens aan de voordelen te zien: "De waarde van een pensioenadviseur is groot. Een adviseur kent de voorwaarden achter een tarief en kan regelingen in detail vergelijken. Daarom gaat mijn voorkeur naar een pensioendeskundige die geen provisieafspraken met verzekeraars heeft. Je wilt het beste resultaat voor je werknemers."

Pensioenadvies is een vak
Avéro Achmea is van mening dat de nieuwe spelregels zichtbaar maken welke adviseurs de deskundigheid en klantgerichte instelling hebben om een goed pensioenadvies te kunnen blijven geven. En zo voor werkgevers en werknemers de zekerheid van een goed pensioenadvies kunnen blijven bieden.

Lees het volledige artikel wat in de Telegraaf verscheen op: http://www.samenmeerwaard.nl/nieuws

Vindt u ook dat door de ontwikkelingen pensioenadvies weer de waarde krijgt die het verdient?

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.