Privacy statement

Avéro Achmea respecteert uw privacy. Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt, en doen ons uiterste best om uw persoonlijke informatie te beschermen.


Uw privacy - waarom vragen wij om uw gegevens?
Avéro Achmea is onderdeel van de Achmea Groep. Binnen de Achmea Groep is Achmea B.V. de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. We vragen uw persoonsgegevens en andere gegevens als u bij ons een verzekering of financiële dienst aanvraagt. We gebruiken uw gegevens binnen de Achmea Groep om overeenkomsten aan te gaan en uit te voeren. Ook geven we u informatie over producten en diensten die belangrijk voor u kunnen zijn.

Waarvoor gebruiken we uw gegevens nog meer?
We gebruiken uw gegevens daarnaast:

  • om ons bestand van relaties te beheren;
  • om fraude te voorkomen en te bestrijden;
  • om statistisch onderzoek te doen;
  • om te voldoen aan de wet.

Als we uw persoonsgegevens gebruiken, houden we ons aan de regels die hiervoor gelden, zoals bijvoorbeeld:

  • de Wet bescherming persoonsgegevens
  • de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen
  • de gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Zorgverzekeraars (alleen bij zorgverzekeringen)

Krijgt u liever geen informatie over onze producten en diensten?
Of wilt u niet dat wij uw e-mailadres gebruiken? Stuur dan een brief naar:
Avéro Achmea
Postbus 101
7300 AC Apeldoorn

Inzage en correctie van uw gegevens
Wij helpen u graag zo goed mogelijk. Het is daarbij belangrijk dat wij de juiste informatie hebben. Uw gegevens houden wij daarom graag actueel. Wilt u weten of alle gegevens die wij van u hebben, juist zijn? Stuur dan een schriftelijk verzoek naar onderstaand adres met een kopie van uw identiteitsbewijs. Bijvoorbeeld een (geldig) rijbewijs of paspoort. U krijgt dan binnen vier weken een overzicht van uw gegevens. Staan er onjuiste gegevens op? Laat het ons weten. Wij passen de gegevens dan aan.
Avéro Achmea
Postbus 101
7300 AC Apeldoorn

Over de Stichting CIS
Wij kunnen uw gegevens opvragen of laten opnemen in de bestanden van de Stichting CIS in Den Haag. Dit is het centrale informatiesysteem van de verzekeringsmaatschappijen die in Nederland werken. Bijvoorbeeld schademeldingen, maar ook als u belangrijke informatie niet heeft doorgegeven en wij de verzekering stoppen. Hierdoor willen we risico’s beheersen en fraude voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingcis.nl. Hier leest u ook hoe de stichting met uw gegevens omgaat.

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.