Onderscheiden door digitalisering

10-07-2017
Waardering

 

De kracht van het intermediair wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van zijn advies aan klanten. Zeker nu het tijdperk dat intermediairs vooral ‘bemiddelaar’ van verzekeringsproducten waren, al heel lang achter ons ligt. De rol van het moderne advieskantoor is dan ook verschoven naar die van ‘allround’ adviseur.

Uitdaging om toegevoegde waarde te leveren
Nu klanten steeds meer zaken – ook als het gaat om verzekeringen – online kunnen regelen, is het blijven leveren van toegevoegde waarde een van de belangrijkste uitdagingen van het intermediair.

Onderscheiden door digitalisering
Daarnaast is digitalisering een unieke kans voor intermediairs om zich te onderscheiden. Want digitalisering kan ook vóór je werken. Bijvoorbeeld door nieuwe technologie en toepassingen te omarmen. Hiermee kunt u niet alleen kosten besparen (minder mensen, minder meters, meer snelheid), maar ook nieuwe, onderscheidende diensten ontwikkelen.

Risk en Uiterwijk Winkel geven goede voorbeeld
Zoals Harm Vollmuller van Risk Verzekeringen en Erik van der Laan van Uiterwijk Winkel Verzekeringen deden. Zij omarmden de mogelijkheden van IT en creëerden nieuwe, slimme proposities die aantoonbaar tot groei hebben geleid.

Laat u inspireren door deze 2 ondernemers: bekijk de videoportretten die wij van hen maakten.

 

Arno Brons
Managing Consultant bij Voorzie

Over Arno Brons

“Ik heb Voorzie de afgelopen jaren zien ontwikkelen en daar ben ik trots op. We hebben vanaf het begin het verschil kunnen maken bij de ondernemer, maar waren ondertussen ook in staat om kritisch naar onszelf te kijken en mee te veranderen met de wens van de ondernemer. Nog steeds haal ik dagelijks veel voldoening uit het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij doormaken. Ieder traject, iedere ondernemer en iedere organisatie is anders, dat verveelt nooit.”

Delen:

Vindt u dit artikel nuttig?

0 Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste met een reactie.

  ?

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws in uw mailbox

Elke maand meer over
De waarde van advies in uw mailbox.